lauantai 6. huhtikuuta 2019

Mitkä eväät mukaan junaan?

Kirjoitan perhe&lifestyle blogia Hima Saimi ja sinne rustasin tämän tekstin 5.4.:


"Kuten aiemmin jo kerroin, lähden tänään matkalle, joka kattaa lennon Vladivostokiin sekä junamatkan idästä länteen = Vladivostok - Moskova - Helsinki.

Minun junamatka käsittää "nopeimman reitin" eli matkan varteen jääviin kaupunkeihin tutustun ainoastaan asemalla ikkunasta/laiturilla katsoen. Junamatka voi olla fyysisesti lamauttava ellen keksi mitään jumppajuttuja, joilla saa edes hieman itseään aktivoitua. Esim. onko kulkeminen junan päästä päähän mahdollista, tai edes suotavaa, jää nähtäväksi.

Lukemieni/kuulemieni lähteiden perusteella junien ravintolavaunut ovat ylihinnoiteltuja (ruoan suhteen ainakin) ja matkaan tuleekin varata omat eväät.. Koska junamatka kestää 6 päivää, eikä kylmäsäilytystilaa ole, vaatii itsensä ravitseminen ennakointia.

Suomesta mukaan kannan Herblifen F1 pirtelöjauhetta. Purkissa on 21 annosta joten siitä saan kolme pientä pirtelöä/päivä. Koska sekoitan jauhon veteen ilman mitään lisäproteiinia, ei päivittäinen kalori- tai proteiiniannos tuolla vielä täyty. Herbalifen tuotteista minulla on lisäksi mukana yrttitee, välipalapatukat sekä puristeista kaurakuitu ja monivitamiini. Jos Vladivostokista löytyy Herbalifenkauppa (näitä myyntipisteitä on erinäisissä kaupungeissa, mutta Vladivostokin osalta minulle asia ennen matkaa ei selvinnyt) teen täydennyksiä valikoiman mukaan.

Vladivostokista ostan lisäksi nuudeleita, couscous, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, hedelmäsäilykkeitä ja jotakin tuoretta mikä säilyy useamman päivän esim. hedelmät. Katsotaan mitä kaikkea sieltä sitten löytyy.

Kuumaa vettä on junassa aina tarjolla, mutta kylmä juomavesi pitää minun vielä ottaa erikseen mukaan. Täydennystä saa varmasti junanravintolavaunusta sekä asemilta.

Tulen pitämään päiväkirjaa syömisistä, joten katsotaan mitä ja miten siellä tuleekaan syötyä. Itselläni on paha tapa aloittaa herkuttelu reissussa, mutta tällä kertaa yritän rajoittaa mässyttelyt jo aivan käytännön syistä - saatavuus ja kaiken kannan itse. Lentokentältä todennäköisesti lähtee mukaan salmiakkia ja ruisleipää (kuivaversio). Piimä saa jäädä kotiin vaikka matkustankin ympäri Venäjän maan."

Löytyykö sinulta ehdotusta matkaevääksi? Juna lähtee 8.4. joten vielä ehtii vinkata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helsinki - Vladivostok 5.4.2019

Vuosien takaisen unelman – tai päähänpinttymän – toteuttaminen ei loppupelissä vaatinut kummempia asioita, kuin hieman rahaa ja lähtem...