lauantai 22. syyskuuta 2018

Rinkka, matkalaukku vai matkareppu?

Junamatkaa varten ostin matkarepun. Harkinnassa minulla oli rinkka, matkalaukku tai matkareppu, mutta päädyin matkareppuun, koska se vastaa parhaiten tarpeisiini ja uskon sille olevan jatkossakin käyttöä.

Parissa lukemassani blogipostauksessa, jotka käsitti tarvikkeita Trans-Siperia junamatkalle oli mainittu rinkka. Postaukset joita olen lukenut on myös olleet matkoja joissa reissaaja on pysähtynyt matkanvarrella. Tai sitten harrastavat matkustamista ja retkeilyä huomattavasti minua enemmän.

Rinkan yhdistän retkeilyyn tai sellaiseen matkustamiseen, kun mukana kulkeva omaisuus pitää saadaa kannettua helposti mukana. Omistan rinkan, mutta en ole sitä koskaan käyttänyt - ainakaan oikein. Ne käyttökerrat milloin rinkkani on ollut mukana on ollut aina yhtätuskaisia tavaroiden etsimisen kannalta.

Rinkan hylkäsin jo alkumetrillä suunnitelmistani.

Matkalaukkukin löytyy ja se varmasti ajaisi asiansa. Tarkoitukseni on matkustaa paikasta A paikkaan B, joten matkalaukun raahaminen sanan varsinaisessa merkityksessä ei olisi ongelma. Aloin kuitenkin miettimään, kuinka epäkäytännöllinen matkalaukku on, kun kamat on laukussa koko ajan ja laukku pitää avata kokonaan mitä ikinä sieltä haluaisikaan.

Bongasin Faebookin Reissupostauksia eyhmän eräästä postauksesta kommentin, jossa kehuttiin Osprey Farpoint 40 matkareppua. Kommentoija vakuutti ainakin minut niin, että päätin tutustua matkarepun hyviin puoliin. Monta hyvää puolta löytyikin: taskut, säädettävyys, lentokoneen käsimatkatavarakoko, jne. Ainut miinus olikin hinta. Minimissään laukku maksoi 130 € missä tahansa nettikaupassa sitä katsoin.

Kohtalon oikusta, tai sitten isoveli oikeasti valvoo, tuli retkeilyyn erikoistuneen liikkeen alennusmyynti-ilmoitus ja uutiskirjeessä oli juuri kaipaamani Osprey Farpoint 40 matkareppu alennusmyynnissä. Alehinta jäi muutaman euron päälle yli 100 € ja nukuttuani yön yli harrastin heti aamutuimaan crazyshoppailua. Muutamaa päivää myöhemmin sain repun eikä investointi itseeni harmittanut lainkaan.

Matkareppu vaikuttaa juuri sellaiselta kuin toivoinkin: taskuja eritarkoitukseen, tilava isotila, mahdollisuus kantaa reppuna (, mutta valjaat saa tarvittaessa piiloon), kevyt, selkään hyvin istuva.
Laukkua tilatessa vaihtoehtoina oli kaksi kokoa. Otin niistä isomman vaikka en tiennyt mihin koko edes liittyy. Laukku on tilavuudeltaan 40 litraa. Todennäköisesti koko liittyy juuri noihin reppuremmien pituuteen.

Kotona sovituksen perusteella reppu on sopiva. Todelliseen koitokseen reppupääsee lokakuun lopussa, kun lähdemme viikonloppumatkalle Krakovaan.

Täytyy vielä mainita, että vasta repun tilattuani opin, että Farpoint on miesten malli ja Fairview on naisten malli. Tämän tiedon olisin ehkä löytänyt, jos olisin käynnyt liikkeessä laukkuja katsomassa. Oppia ikä kaikki ja nyt minulla on matkareppu. Vaikkakin sitten miestenlanteille suunniteltu.

4 kommenttia:

 1. Hyvä valinta. Mä käytän ns retkikunta laukkuja matkoilla, The North face Duffelbags joita on eri kokoja. Useiten käytetty on S malli joka menee myös käsimatkatavarana lentokoneessa. 40 litraa. Riittää kolmen viikon matkoille hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "käsimatkatavarakoko" olikin suurinpia syitä miksi tuo 40 litranen tuntui fiksulta ratkaisulta. Eiköhän se minun 10 päivän reissuunkin sitten riitä :)

   Poista
 2. Olen kovasti pohtinut tuon Osprayn hankintaa. Huomaan käyttäväni nykyään jopa enemmän reppua kuin trolleytä ja perusreppu on pieni pitkää viikonloppua pidemmälle matkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minultakin on ns. viikonloppulaukku puuttunut ja uskon tämän laukun vastaavan siihenkin tarpeeseen. Laukkua pitäisi pystyä säätämään vaikka olisikin vajaampi.

   Poista

Helsinki - Vladivostok 5.4.2019

Vuosien takaisen unelman – tai päähänpinttymän – toteuttaminen ei loppupelissä vaatinut kummempia asioita, kuin hieman rahaa ja lähtem...