sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Tahkon kesä 2019

Kuten aiemmin kirjoittelin, päätimme ottaa koko perheen reissukohteeksi Tahkon Pohjois-Savossa.

Tahko on ennestään tuttu talvilomakohteena, koska siellä tuli käytyä laskettelemassa yläasteikäisenä läheisen sijainnin ansiosta. Mutta mitä voi Tahkolla tehdä heinäkuun alussa? Siis muutakin kuin tappaa itikoita paljussa kylpiessä?

Frisbeegolf: Tuttu laji jo vuosien takaa. Samalla voi huitoa niitä itikoita.
Paintball: Koskaan ei ole tullut kokeiltua, mutta kertahan tuo olisi ensimmäinenkin. Jos yhtä hyvä kesä kuin viime vuonna, tässä tulee satavarmasti kuuma!
Geokätköily: Tätäkin tuli muutama vuosi sitten harrastettua. Uuteen puhelimeen ei tullu asennettua geo-apsia, mutta jokohan olisi korkea aika jälleen? Siis hankkia uusi puhelin ja asentaa siihen se aps.
Golf: Not my cup of tea, mutta hyvä tietää...
Kalastus: 100varma aktiviteetti meidän poppoolle. Ainakin osalle.
Tahkon portaat: 2017 valmistuneet portaat 1054 porrasta ja nousua syntyy 800 metriä. Tämä pitää käydä nousemassa - edes kerran.
Maisemahissi: Maisemahissi oli käytössä ainakin vuonna 2018. Jospa myös tulevana kesänä.
Mönkijäsafari: Tämä voisi olla koko perheen aktiviteetti, jos nuorimmaisen saa kytkettyä tiukasti penkkiin kiinni. Mummoa ei nimittäin mökille lapsenvahdiksi jätetä ;)
Maastopyöräily: Tämäkin hyvä tapa tutustua ympäristöön. Alamäkipyöräilyä voisi olla jännä kokeilla.
Lähiliikuntapuisto ja Pump track: Kaikenikäisille tarkoitettu aktiviteettialue ei ole lainkaan huono valinta, kun matkaseurue koostuu 3-70 vuotiaista.
Vaellus ja patikointi: Yksi toiveista perhematkaan liittyen oli, että pääsisi patikoimaan edes jonkinlaisen matkan. Metsään mennään varmasti, koska Tahto näyttää tarjoavan oivat puitteet vaeltelulle.
Melonta, Veneily ja vesiaktiviteetit: Monta kesää haaveillut SUP-laudan kokeilusta. Jospa sitä tänä kesänä - edes kerran Tahkolla.
Tahko Farmi: Tämä on perheen pienimmälle kyllä ehdoton paikka. Ehkä myös itselleni. Toinen monta vuotta suunnitteilla ollut asia on kokeilla edes kerran elämässä ratsastusta (juu, en ollut heppatyttö). Tahko Farmi tarjoaa ratsastusta myös aloittelijoille.
Ammunta: Ei liity eläinfarmiin vaan jostakin läheltä löytyy myös ampumarata. Tämä menee minulta varmasti ohi.

Jos koko viikonlopun sataa heinäsirkkoja ja hämähäkkejä, ei tarvitse hankkiutua mökkihöperöksi mökissä (tai pakata autoa ja lähteä kotiin), vaan löytyy myös sisäaktiviteettejä:
Kylpylä, hieronta, kosmetologi, keilaus ja kuntosali löytyy samankaton alta: Kerran talvella muistan yrittäneeni kylpylään. Jospa kesäaikaan rauhallisempaa. Tai edes auki.
SuperCorner: Sisäaktiviteettipuisto, vaikka tuleekin Kummeli sketsi mieleen - eikun se olikin MusaCorner.

Lähteenä yllälueteltuihin käytin Tahko.com sivustoa sekä KuopionTahko.fi sivustoa. Ainakin näiden tietojen perusteella meidän perheelle tulee erittäin aktiivinen heinäkuinen viikonloppu. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helsinki - Vladivostok 5.4.2019

Vuosien takaisen unelman – tai päähänpinttymän – toteuttaminen ei loppupelissä vaatinut kummempia asioita, kuin hieman rahaa ja lähtem...