sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Viron perhematkasta lähimatkakohteeksi

Huh, lopulta perhematkakin saatiin pakettiin. Alkuperäisesti puhuimme Virosta ja viikosta.
Loppupelissä epäilyni telttailusta Sonkajärven metsissä melkein toteutui, mutta meidän kohde sijaitsee Nilsiässä ja majoitus mökissä.

Virosta luovuttiin monista eri syistä.

  • Kohde - Ei osattu päättää
  • Hinta - Matkaan ei olisi päässyt yhdellä autolla ja matkalle olisi tullut loppupelissä ylimääräisi kustannuksia 3/4stä perheestä olisi tullut Pohjois-Savosta, joten myös ajomatka Suomessa olisi pitänyt laskea mukaan.
  • Eläimet - Hintaan olisi pitänyt laskea mukaan lemmikkien hoitokustannukset (3/4 perheestä löytyy lemmikki)
  • Ajankohta - Kesä. Viikonloppusuunnitelmat alkoi olemaan buukattu ja työkuviotkin monella osuu huonosti juuri suunniteltuun ajankohtaan. Viikonreissu ei olisi sopinut kaikille.
  • Matkan pituus - Viikon reissu nostaa kustannuksia. Ja olisiko kaikki viihtynyt?


Jossakin vaiheessa ehdotin, että unohdetaan Viro ja mennään Suomeen. Noh, sekään ei saanut riemuvastaanottoa, mutta sentään puoltavia lausuntoja. Isäni ja äitini tykkäsi ajatuksesta, että mökki olisi kohtuullisen matkan päässä kaikista lähtijöistä.

Katselimme Heinolan alueelta yhtä mökkiä, joka olisikin ollut todella hieno ja meille sopiva. Aktiviteettejä olisi ollut kalastaville nuorille miehille, patikoinnista haaveilevalle mummolle ja kalliomaalauksia historiasta kiinnostuneille.  Vuokra-aika olisi ollut vaan minimissään viikko ja tässä vaiheessa olimmo jo puhuneet pelkästään pe-ma reissusta.

Myös Muuramen alueelta olisi ollut tarjolla tarkoitukseen sopiva mökki paljulla ja sen olisi saanut vuokrattua halutulle ajankohdalle. Tämä mökki unohdettiin paristakin syystä. Toinen oli, että samaan aikaan Jysäri (osa meidän mökkiläisistä olisi karanut sinne - kiva perhemökkireissu) ja toinen syy oli, että tässä vaiheessa olimme keksineet uuden kohteen.

Vietimme muutama vuosi sitten kaveriporukalla isosiskoni nelikymppisiä Tahkolla. Ajankohta oli tuolloin luminen tammikuu ja majoituimme kaikki yhteen mökkiin. Siskoni ehdotti, että olisiko tuo samainen paritalon puolikas sopiva heinäkuiseen mökkeilyyn. Miksi ei? Ei siinä menetä mitään, jos kysyy ja jos kaikki mahtuu nukkumaan.

Niinhän siinä sitten kävi, että tuossa tuvassa vietetään minunkin nelikymppisiä.

  • Hinta oli kohtuullinen (kustannukset per perhe per yö n. 58 €) 
  • Kaikki mahtuu nukkumaan (meidän perheen edustus taitaa tippua kahteen henkeen, kun miehellä  toinen reissu tuolle viikonlopulle)
  • Aktiviteettejä löytyy
  • 103 - 41 km päässä. Minun tosin pitää ensin etelästä saapua kotiseudulle, jotta pääsen noihin rajoihin

Vaikka Viro, tai muu ulkomaan kohde, ei tällä kertaa onnistunut on Tahko erinomainen vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helsinki - Vladivostok 5.4.2019

Vuosien takaisen unelman – tai päähänpinttymän – toteuttaminen ei loppupelissä vaatinut kummempia asioita, kuin hieman rahaa ja lähtem...